Coronavirus COVID-19 : Informations, recommandations & mesures sanitaires CORSE

Coronavirus COVID-19: Gezondheidsinformatie, aanbevelingen en maatregelen

Bijgewerkt op 14 maart 2022)

Huidige gezondheidsaanbevelingen en -maatregelen

Vaccinatie pas

Versoepeling van gezondheidsmaatregelen

Voor reizen

Vanaf 12 februari 2022 zullen aan de grenzen de volgende regels gelden:

In geval van een noodsituatie die wordt gekenmerkt door het opduiken van een variant die waarschijnlijk een risico van verhoogde overdraagbaarheid of immuunontsnapping inhoudt, zal het "noodrem"-mechanisme in werking treden en zal het land in dat geval op de "rode" lijst worden geplaatst, hetgeen, net als nu het geval is, de verplichting inhoudt om een dwingende reden voor te leggen om te reizen, de verplichting om bij vertrek een negatieve test te laten zien - ook voor reizigers die gevaccineerd zijn in het geval van een variant die het kenmerk van een immuunuitbraak vertoont -, en de verplichting om bij aankomst een test te laten doen, die de voorwaarde vormt voor plaatsing in quarantaine waartoe door de prefecten wordt besloten en die door de ordestrijdkrachten wordt gecontroleerd.

Deze indeling zal tijdelijk zijn en regelmatig worden herzien om ervoor te zorgen dat de reisbeperkingen evenredig zijn. Momenteel staat geen enkel land op de "rode" lijst.

Deze grensregels kunnen worden aangepast in het licht van de ontwikkeling van de gezondheidssituatie, en in overeenstemming met de werkzaamheden die momenteel met onze Europese partners worden verricht.

Anderzijds blijven, gezien de gezondheidssituatie in de overzeese gebieden, de procedures voor de gezondheidscontroles voor de toegang in dit stadium ongewijzigd.

Het gezondheidspasje is niet langer verplicht voor reizen van het vasteland naar Corsica en van Corsica naar het vasteland
 

Het dragen van een masker blijft verplicht in vliegtuigen en op boten.  

 

Voor passagiers die naar Sardinië reizen

Passagiers die in Italië aankomen, moeten zich laten registreren op het overheidsplatform voor binnenkomst in Italië https://app.euplf.eu, dat in de plaats komt van de eigen verklaring aan de vervoerder.

Bovendien moeten zij in het bezit zijn van het "groene certificaat" van vaccinatie tegen Covid-19, dat wordt afgegeven 14 dagen na voltooiing van de vaccinatiecyclus of tegen een immuniteitsbewijs of na een negatieve moleculaire of antigenische test die binnen 48 uur voor het binnenkomen van Italië is uitgevoerd.

Kinderen jonger dan 6 jaar zijn vrijgesteld van de test voor vertrek.

Wij herinneren u eraan dat het certificaat van voltooiing van de vaccinatiecyclus betrekking moet hebben op een van de vier door het Europees Geneesmiddelenbureau goedgekeurde vaccins: Pfizer-BioNtech, Moderna, Johnson & Johnson, AstraZeneca.

 In ieder geval raden wij u aan de FAQ van de Italiaanse regering over de geplande maatregelen te raadplegen.  

Als u wenst te worden getest

U kunt een afspraak maken in het laboratorium in Porto-Vecchio op https://covid.kaducee.com

 

 Hoe en waar laat u zich vaccineren tegen COVID-19?

Iedereen die gevaccineerd wil worden, kan nu een afspraak maken per telefoon op 07 78 05 51 10 of online een afspraak maken.

Hoe krijg ik mijn inentingsbewijs?

Sinds 27 mei kunnen alle gevaccineerden, ook zij die vóór 3 mei zijn gevaccineerd, hun vaccinatiebewijs ophalen op het "patiëntenportaal" van de ziekteverzekering. Bovendien zal elke gezondheidswerker een vaccinatiebewijs kunnen opvragen en afdrukken als iemand daarom vraagt.
Zodra u uw vaccinatiebewijs in handen hebt, hoeft u alleen maar de QR-code rechts te scannen om het te importeren en lokaal op te slaan, in uw telefoon, dankzij TousAntiCovid Carnet.  

De barrière gebaart

Neem een nieuw barrièregebaar aan en download de TousAntiCovid applicatie

gestes barrieres covid 19

 

 

Alle informatie is te vinden op de website van de regering of op het nummer 0 800 130 000 (gratis nummer, 24 uur per dag)

Site du gouvernement

Site de la Préfecture de Corse

Site de l'ARS de Corse

Site de la Collectivité de Corse

Site du Ministère de l'Économie

Portail d'aide de la Collectivité de Corse

En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l’utilisation de cookies pour vous proposer des services et offres adaptés à vos centres d’intérêts.FERMER  x