Coronavirus COVID-19 : Informations, recommandations & mesures sanitaires CORSE

Coronavirus COVID-19: Gezondheidsinformatie, aanbevelingen en maatregelen

(Bijgewerkt op 28 december 2021)

Geldende beperkingen

De gezondheidspas

Sinds 21 juli is het gezondheidspasje verplicht voor de toegang tot ontspannings- en culturele gelegenheden waar 50 personen of meer aanwezig zijn. Iedereen van 18 jaar en ouder moet een bewijs van volledige vaccinatie, een negatieve RT-PCR-test van minder dan 48 uur oud of een bewijs van herstel van Covid-19-infectie kunnen overleggen om toegang te krijgen tot deze vrijetijds- en culturele locaties. Vanaf begin augustus, en als de wet wordt aangenomen, zal de gezondheidspas gelden in cafés, restaurants, winkelcentra, alsook in ziekenhuizen, bejaardentehuizen en medische en sociale instellingen.

Ook langeafstandsreizen per vliegtuig, trein en bus zijn gedekt. Voor de toegang tot toeristische accommodatie geldt de gezondheidspas niet, behalve voor hun restaurant en sociale ruimten.

Deze verplichting zal vanaf 30 september gelden voor jongeren van 12-17 jaar.

Opgelet: het door het Parlement goedgekeurde wetsontwerp voorziet in de toepassing van het gezondheidspasje voor vliegtuig- en bootreizen van Corsica naar het vasteland. De regering heeft aangekondigd dat deze maatregel vanaf 9 augustus zal worden toegepast. Het is daarom raadzaam dat alle reizigers die Corsica verlaten nu al voorzorgsmaatregelen nemen om een geldig gezondheidspasje te kunnen overleggen.

De gezondheidspas wordt gevalideerd door een van de volgende voorwaarden:

Hoe krijg ik mijn zorgpas terug?

Om je gezondheidspas terug te krijgen, hangt het allemaal af van het gekozen gezondheidsbewijs:

Europese passagiers die naar Corsica reizen

Omdat het COVID-19-virus en zijn varianten nog steeds actief zijn (de cijfers van de pandemie kunnen worden geraadpleegd op de website van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding), is elke binnenkomst in en elk vertrek uit Frankrijk gereglementeerd.

In het kader van de strategie voor de heropening van de Franse grenzen en het decreet van 7 juni 2021 is sinds 9 juni 2021 een classificatie van landen/gebieden opgesteld, die door de regering regelmatig wordt bijgewerkt op basis van de gezondheidssituatie.

Tot op heden is de indeling als volgt:

Belangrijke opmerking: deze classificatie op basis van gezondheidsindicatoren verschilt van de veiligheidsrisicokleuren op de reisadvieskaarten voor elke bestemming.

De reis van en naar Frankrijk is afhankelijk van deze classificatie en van de vaccinatie van de reiziger. 

1/ reizigers die afkomstig zijn uit een land/gebied dat als "groen" is aangemerkt: de Europese Unie, Albanië, Australië, Bahrein, Bosnië, Brunei, Canada, de Comoren, Hongkong, Israël, Japan, Jordanië, Kosovo, Libanon, Noord-Macedonië, Montenegro, Nieuw-Zeeland, Saoedi-Arabië, Servië, Singapore, Zuid-Korea, Taiwan, Oekraïne, de Verenigde Staten en Vanuatu

Reizigers van twaalf jaar of ouder uit deze landen/gebieden vallen niet onder de regeling dwingende redenen en moeten zich melden:

Vervolgens wordt voor het VK een aangescherpte regeling ingevoerd, waarbij voor niet-gevaccineerde personen een eerste test (PCR of antigeen) van minder dan 24 uur vereist is.

Spanje, Portugal, Cyprus, Nederland, Griekenland en Malta worden binnen de Europese Unie onder toezicht geplaatst, waarbij niet-ingeënte personen die Frankrijk vanuit deze landen binnenkomen minder dan 24 uur moeten worden getest.

Deze verplichting geldt niet voor het reizen over de weg door beroepsbeoefenaren in het wegvervoer in het kader van de uitoefening van hun activiteit en voor de volgende verplaatsingen over land:


2/ Reizigers uit landen/gebieden die als "rood" zijn ingedeeld: Afghanistan, Argentinië, Bangladesh, Brazilië, Colombia, Costa Rica, Cuba, Democratische Republiek Congo, Indonesië, Maldiven, Mozambique, Namibië, Nepal, Oman, Pakistan, Rusland, Seychellen, Zuid-Afrika, Suriname en Tunesië.

Ongevaccineerde reizigers uit deze landen/gebieden:

3/ Reizigers uit landen/gebieden die als "oranje" zijn ingedeeld: alle andere landen/gebieden dan die vermeld in punt 1 ("groen") of 2 ("rood")

Niet-gevaccineerde reizigers uit deze landen/gebieden moeten minder dan 72 uur voor de vlucht bij het instappen een negatief resultaat van de PCR-test of minder dan 48 uur voor de vlucht een negatieve antigeentest (TAG) voorleggen. Zij kunnen worden onderworpen aan een willekeurige antigeentest bij aankomst.

Bovendien:

Voor vragen over de toepassing van maatregelen betreffende binnenkomst en verblijf in Frankrijk kunt u contact opnemen met het gratis telefoonnummer: 0800 130 000.

Het verdient ook aanbeveling de informatiepagina van de regering te raadplegen.

Voor passagiers die naar Sardinië reizen

Passagiers die in Italië aankomen, moeten zich laten registreren op het overheidsplatform voor binnenkomst in Italië https://app.euplf.eu, dat in de plaats komt van de eigen verklaring aan de vervoerder.

Bovendien moeten zij in het bezit zijn van het "groene certificaat" van vaccinatie tegen Covid-19, dat wordt afgegeven 14 dagen na voltooiing van de vaccinatiecyclus of tegen een immuniteitsbewijs of na een negatieve moleculaire of antigenische test die binnen 48 uur voor het binnenkomen van Italië is uitgevoerd.

Kinderen jonger dan 6 jaar zijn vrijgesteld van de test voor vertrek.

Wij herinneren u eraan dat het certificaat van voltooiing van de vaccinatiecyclus betrekking moet hebben op een van de vier door het Europees Geneesmiddelenbureau goedgekeurde vaccins: Pfizer-BioNtech, Moderna, Johnson & Johnson, AstraZeneca.

 In ieder geval raden wij u aan de FAQ van de Italiaanse regering over de geplande maatregelen te raadplegen.  

Als u wenst te worden getest

U kunt een afspraak maken in het laboratorium in Porto-Vecchio op https://covid.kaducee.com

 

 Hoe en waar laat u zich vaccineren tegen COVID-19?

Iedereen die gevaccineerd wil worden, kan nu een afspraak maken per telefoon op 07 78 05 51 10 of online een afspraak maken.

Hoe krijg ik mijn inentingsbewijs?

Sinds 27 mei kunnen alle gevaccineerden, ook zij die vóór 3 mei zijn gevaccineerd, hun vaccinatiebewijs ophalen op het "patiëntenportaal" van de ziekteverzekering. Bovendien zal elke gezondheidswerker een vaccinatiebewijs kunnen opvragen en afdrukken als iemand daarom vraagt.
Zodra u uw vaccinatiebewijs in handen hebt, hoeft u alleen maar de QR-code rechts te scannen om het te importeren en lokaal op te slaan, in uw telefoon, dankzij TousAntiCovid Carnet.  

De barrière gebaart

Neem een nieuw barrièregebaar aan en download de TousAntiCovid applicatie

gestes barrieres covid 19

 

 

Alle informatie is te vinden op de website van de regering of op het nummer 0 800 130 000 (gratis nummer, 24 uur per dag)

Site du gouvernement

Site de la Préfecture de Corse

Site de l'ARS de Corse

Site de la Collectivité de Corse

Site du Ministère de l'Économie

Portail d'aide de la Collectivité de Corse

En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l’utilisation de cookies pour vous proposer des services et offres adaptés à vos centres d’intérêts.FERMER  x