ALBA PURA, wat is het?

ALBA PURA is een charter dat professionals uit de toeristische sector in de zuidelijke regio van Corsica samenbrengt.

Deze professionals zetten zich in voor de kwaliteit van hun dienstverlening en hun onthaal in een schone en veilige omgeving met het oog op de huidige gezondheidssituatie.

Het is niet alleen een handvest dat getuigt van het gezondheidsaspect. Het ALBA PURA-charter gaat verder, het stelt u verbintenissen voor met betrekking tot een kwalitatief en sereen onthaal, een dienst die aan uw verwachtingen voldoet en een verbetering van de regio waarin u zich bevindt.

Kortom, het ALBA PURA-charter brengt alle elementen samen die nodig zijn voor een succesvol verblijf in het zuiden van Corsica.

ALBA PURA : voor een veilig en geëngageerd toerisme !

Alba Pura

alba pura la charte des professionels du tourisme sud corse

Hoe zit het met de verplichtingen?

 

Een charter van 11 engagementen geïllustreerd door een tabel met protocollen uitgesplitst per activiteitensector: accommodatie / catering / buitenactiviteiten / winkels en ambachten / geschiedenis en cultuur.

GEZONDHEIDSBESCHERMING VOOR MENSEN

 • 1 - Identificeer risicosituaties voor onze klanten, medewerkers en dienstverleners.
 • 2 - De nodige beschermings- en organisatorische maatregelen treffen, in overeenstemming met de opgelegde protocollen, om deze risico's te vermijden of te beperken.
 • 3 - Zorg voor een contactpersoon voor veiligheid/gezondheid..

DEELNAME AAN DE KWALITEIT VAN DE ZUID-CORSICAANSE BESTEMMING: DELEN EN ONTDEKKEN

 • 4 - Deel de intensiteit en de diversiteit van het erfgoed van de bestemming Zuid-Corsica door de kwaliteit van onze diensten.
 • 5 - De onderdompeling in ons territorium begeleiden door een sterke menselijke, zintuiglijke en emotionele ervaring.
 • 6 - Uitnodigen tot ontdekking dankzij het netwerk van professionals die toegewijd en ondersteunend zijn: charterleden, toeristenbureaus.
 • 7 - Integreren in een verantwoorde aanpak van het grondgebied: beheer van afval, water, energie, biodiversiteit, kortsluiting, lokale en biologische producten, enz...

KWALITEIT VAN ONTVANGST EN ZORG

 • 8 - Onze medewerkers opleiden om onze klanten, bezoekers en partners een warm en geruststellend welkom te bieden.
 • 9 - Bewustmaking en ondersteuning van onze medewerkers, klanten, bezoekers en dienstverleners bij de uitvoering van gezondheidsmaatregelen die in ons bedrijf zijn geïntegreerd.
 • 10 - Geef duidelijke, geruststellende informatie die is aangepast aan de verwachtingen van onze klanten.
  11 - Het identificeren en vaststellen van protocollen voor mensen die fysieke of morele zorg nodig hebben.

Wie kan zich op professioneel niveau inzetten?

Alle professionals uit de toeristische sector kunnen zich ermee bemoeien.

Of het nu gaat om hotels, residenties, berg- of wateractiviteiten, ambachtslieden, producenten en anderen... iedereen kan zich aansluiten, op voorwaarde dat ze de verplichtingen van het charter respecteren/a>. 

Hoe vind je deze toegewijde professionals?

De Gemeenschap van gemeenten in het zuiden van Corsica heeft in samenwerking met de bureaus voor toerisme van Bonifacio, Lecci en Porto-Vecchio een website gewijd aan het charter, die aan de oorsprong ligt van het project.

U vindt dus op deze site de lijst van de professionals die in de hele regio van Zuid-Corsica werkzaam zijn, in het deel Directory van de partners.

logo Alba Pura la charte des pro qui s'engage pour la qualité, le service et la sécuritéEn op onze website van het toeristenbureau van Porto-Vecchio zijn al onze partners die het ALBA PURA-charter onderschrijven, herkenbaar aan een sticker met het logo van het charter.

U kunt ze ook vinden via de zoekfilter "ALBA PURA, geëngageerd en veilig toerisme" in de sectie SERVICE. 

En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l’utilisation de cookies pour vous proposer des services et offres adaptés à vos centres d’intérêts.FERMER  x