tours génoise de corse

Aan de oostkust, de stranden van Fautea, PINARELLU, St. Cyprien, Benedettu RONDINARA en de thuisbasis van de uitstaande Genuese torens gebouwd in de zestiende eeuw tijdens het bewind van de Republiek van Genua naar Corsica indringers te verdedigen. In totaal werden 90 torens gebouwd op de Corsicaanse kust.

De Toren van Fautea

De ronde toren Fautea lijkt gedateerd op het einde van de zestiende eeuw. Ondertussen had ze leed, zoals de Toren van Pinarello, een aanval door de "Turken" die sterk beschadigd en in de noodzaak van grote reparaties. Het is sindsdien het onderwerp van restauratie.
Het bestaat uit drie niveaus: uneciterne de basis gevoed door een buis uit het terras; en een stuk voor Torregiani het tweede niveau. In de dikte van de muur is gebouwd een trap toegang tot het terras niveau, dat wordt bekroond met kantelen.
Om veiligheidsredenen, het interieur van de toren is vandaag niet beschikbaar.

De toren van Pinarellu

of Isula di Corsi, in 1591 voltooid, was een van de acht ronden van de jurisdictie van Bonifacio. Het is een vierkante toren, 13 meter hoog, met een enkele verdieping.
Het deksel is doorboord in het westen, waardoor een opening, met behulp van een schaal, de toegang tot het terras dat een wachthuisje heeft.
Rond 1650, tijdens een inval van de "Turken", is zwaar beschadigd en drie andere torens van jurisdictie. Het werd gerestaureerd en zal in gebruik blijven tot en met september 1738.

De Toren van Rondinara

of Sponsaglia Toren werd gebouwd in 1619 om bedreigde koraal vissers van Barbary beschermen.
Het blijft meer dan de relatief goed bewaard gebleven basis.

Les tours du Sud Corse
Les tours du Sud Corse
Les tours du Sud Corse
En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l’utilisation de cookies pour vous proposer des services et offres adaptés à vos centres d’intérêts.FERMER  x