De site Tappa

VERTREK: 10 minuten rijden van Porto-Vecchio op de weg naar Figari. Paneel indicator zichtbaar vanaf de weg (links).
DUUR: 20 minuten naar /.
BELANG: archeologische complex dateert uit het vierde millennium voor Christus en zich op een hoogte van 60 meter en biedt een prachtig uitzicht. Het bestaat uit een Cyclopische muren rondom een dorp met een "torre" monumentaal.

Tappa

De site Ceccia

START: 6 minuten rijden van Porto-Vecchio op de weg naar Figari. De camping ligt aan de linkerkant, 4 km voor het dorp Sotta.
Duur: 30 minuten /.
BELANG: Een kleine weg in het centrum van het dorp (40 mn AR) zal u leiden tot een cirkelvormige monument van ongeveer 12 meter in diameter dateert uit 1350 voor Christus. Het panorama is uitzonderlijk.

De sites Cucuruzzu en Capula

VERTREK: Levie de weg naar Sainte Lucie de Tallano volg de borden.

PAY OPNAME: 5,50€.
Lengte: audiotour van 1 uur en 30 minuten.
BELANG: ontdekking van twee opmerkelijke locaties langs een voetpad, "de Casteddu Cucuruzzu van" versterkte nederzetting uit de bronstijd en de "Casteddu Capula van" middeleeuwse vesting gebouwd in de tiende eeuw door de graaf Bianco.
INFORMATIE: de receptie huis archeologische vindplaatsen Pianu di Livia. Tel. : 0033 (0) 495 784 821

Cucuruzzu

De site Araghju

VERTREK: bij de uitgang van het dorp van Trinidad, route de Bastia, linksaf richting het dorp Araggio en volg de borden. Gratis parkeerplaats.
Duur: 1 uur 00 /.
PROBLEEM: steile en rotsachtige klim.
BELANG: prehistorische monumentale fort weerspiegelt 37 eeuwen geschiedenis. Het bevat een kerker en een prachtige omringende muur.

Araghju
Araghju

De Departementale Museum van Alta Rocca

U kunt ontdekken elfduizend jaar menselijke geschiedenis met de resten gevonden op sites Cucuruzzu en Capula, de Vrouwe van Bonifacio, blijft de oudste menselijke gevonden in Corsica, evenals een prachtige collectie sieraden uit de IJzertijd en een Christus in ivoor uit de zestiende eeuw.

Elk jaar wordt de Conservatieve biedt ook verschillende tijdelijke tentoonstellingen.
Informatie over 0033 (0) 495 784 798

En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l’utilisation de cookies pour vous proposer des services et offres adaptés à vos centres d’intérêts.FERMER  x