Le Mare à Mare Sud

Ontdek de Alta Rocca met deze must-see wandeling.

Vanaf Porto-Vecchio brengt de Mare à Mare Sud (van zee tot zee) u naar de andere kant van Corsica, de golf van Valincu en Propriano.
Deze route door het middelgebergte is een emblematische en onvermijdelijke weg die kriskras door het gebied van de Alta Rocca loopt. U zult de mooiste panorama's van de streek bereiken en het diepe Corsica ontdekken.
Het zal u leiden naar het hart van dennen-, eiken- en kastanjebossen. U nadert een wilde fauna en flora, vaak endemisch en bewaard gebleven. Het zal ook een gelegenheid zijn om beekjes en rivieren over te steken en te genieten van verfrissende zwempartijen.
Een parcours midden in de natuur, ideaal voor sportieve vakanties met familie of vrienden, bijna het hele jaar toegankelijk.

Le Mare à Mare Sud
Le Mare à Mare Sud

5 dagen om het hart van Zuid-Corsica te ontdekken

Etappe 1: Porto-Vecchio - Cartalavonu (5 uur lopen)

Dit is het beginpunt van de Mare à Mare Sud. U doorkruist de maquis en een bos van zeedennen om de hoogvlakte van Cartalavonu op 1022 m hoogte te bereiken. Vergeet niet te stoppen bij het Ospedale waar een panoramisch uitzicht over Porto-Vecchio en de golf u de adem zal benemen.

Etappe 2 : Cartalavonu - Levie (5 uur lopen)

Tijdens deze 2e etappe kunt u prachtige uitzichtpunten ontdekken op de stuwdam van Ospedale of de Aiguilles de Bavella. U kunt een kleine omweg maken via de Punta di a Vacca Morta en genieten van het panoramische uitzicht over heel Zuid-Corsica.
Breng zeker een bezoek aan het dorp Carbini, de kerk San Giovanni en de klokkentoren en ontdek de geschiedenis van de Giovannali. Levie is ook een omweg waard, evenals zijn museum dat de geschiedenis van de eerste mensen uit de streek vertelt.

Etappe 3: Levie - Serra di Scopamena (6 uur lopen)

Deze keer voert de route u door een lang vervlogen tijdperk met oude getuigen langs de weg. Deze etappe biedt een waaier aan mogelijkheden: archeologische sites, kapel, eikenbos, granietblokken, zwemmen in de rivier en een prachtig uitzicht op de Aiguilles de Bavella... Via een erfgoedpad kunt u het dorp Serra ontdekken (ongeveer 50 min wandelen).

Etappe 4: Serra di Scopamena - Santa Lucia di Tallano (5 uur lopen)

Je hebt meer dan de helft van de Mare à Mare gedaan. Nu is het de afdaling in een diepe vallei met zwemmogelijkheden. Het uitzicht op de Rizzanese is prachtig. Bij uw aankomst mag u een bezoek aan het klooster van Sint-Franciscus uit de 15e eeuw, de parochiekerk en de oliemolen met het erfgoedpad niet missen.

Etappe 5: Saint Lucia van Tallano - Burgo (6 uur lopen)

De laatste etappe is nog steeds een plaats rijk aan geschiedenis. U zult weer prachtige paden in het bos kruisen. Na een laatste blik op de Aiguilles de Bavella voert het pad u naar Fozzano, de geboorteplaats van Colomba Carabelli, symbool van de vendetta op Corsica. Laatste stroom en het is de aankomst op Burgo met een prachtig uitzicht op Propriano.

les étapes du mare à mare sud
les étapes du mare à mare sud
les étapes du mare à mare sud
les étapes du mare à mare sud

Om alles te weten over de Mare a Mare Sud.

Alvorens te vertrekken is het van essentieel belang de Topoguide en de IGN kaarten te verkrijgen. U vindt ze in alle goede boekhandels van de streek. Het is ook mogelijk ze on line te bestellen op de website van de Fédération Française de la Randonnée Pédestre.

Op de Mare a Mare Sud is het verblijf voorzien in gîtes, gastenkamers of campings in de dorpen waar een tussenstop wordt gemaakt. Deze particuliere etablissementen bieden halfpension en, op verzoek, een picknick. Voor een "lichtere" tocht is het vervoer van bagage van gîte naar gîte ook mogelijk.

Het wordt ten zeerste aangeraden uw accommodatie voor vertrek te reserveren.

En natuurlijk moet u een aangepaste uitrusting hebben en de weersvoorspellingen kennen voor u vertrekt!

Neem contact op met

Parc Naturel Régional de Corse

www.pnr.corsica

19 ave Georges Pompidou - Imm Faggianelli CS - 30417 20700 Ajaccio Cedex 9

Tel 04 95 51 79 00 - Fax 04 95 21 88 17 - infos@pnr-corse.fr

En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l’utilisation de cookies pour vous proposer des services et offres adaptés à vos centres d’intérêts.FERMER  x