Het land van de Lords

De Alta Rocca is een bergachtig gebied dat wordt begrensd door de bergen van Bavella, Ospedale en bak Cuscionu culminerend Alcudina ligt op 2134 meter hoogte.
De diversiteit aan landschappen die deel uitmaken van deze regio heeft een flora en fauna van uitzonderlijke rijkdom.
Met 9000 jaar geschiedenis, dit bijzondere gebied en rijk aan mogelijkheden, is een van de oudste bewoonde plaatsen in Corsica. Genaamd "het land der heren" in de Middeleeuwen, het gebied bestaat momenteel uit 16 mooiste dorpen al degenen dan de anderen. Veel natuurlijke hulpbronnen, erfgoed (ovens, bruggen, molens, fonteinen, ...) en waarvan de geschiedenis is de diversiteit aan stijlen (Romaanse kerken, kapellen, kloosters ...) gemarkeerd, zijn bewaard gebleven.

Alta Rocca Terre des seigneurs
Alta Rocca Terre des seigneurs
Alta Rocca Terre des seigneurs

Outdoor-activiteiten in Alta Rocca

De Alta Rocca is een onderdeel van het Regionaal Natuurpark van Corsica.
Beschermd gebied, is het herbergt vele wonderen erkend wereldwijd waaronder een aantal opmerkelijke sites hun wilde schoonheid.
Deze natuurgebieden zijn de Alta Rocca bevoorrechte omgeving voor lange wandelingen in de rijke ontdekkingen. Zo zijn er meerdere gemarkeerde en haalbaar paden worden voorgesteld om het gebied te ontdekken. Waaronder country trails, werden oude muilezel tracks bewaard en heropend voor toeristische route. Maar ook de Mare a Mare, uitvoerbaar het hele jaar, die door de regio loopt.
De Alta Rocca behoudt u ook een scala aan activiteiten in de buitenlucht garant voor sensaties en entertainment, zoals canyoning, klimmen, mountainbiken, waterattracties, klimmen etc.

Les activités de pleine nature en Alta Rocca

Cultuur en Erfgoed

In het dorp Levie kunt u terecht in de Alta Rocca Museum dat is zeer beroemd.
Hoge plaats van weerstand, de micro-regio herbergt ook een museum van het verzet in Zonza die de geschiedenis van de oorlog 1939-1945.
De Alta Rocca, die het onderwerp is van archeologisch onderzoek, heeft een aantal prehistorische vindplaatsen zijn de bekendste en Cucuruzza Capula. Gelegen op het plateau vindt u mystieke ontdekkingen die u zal vervoeren in de tijd Levie. Meer recent, de site van Cuciurpula Serra-di-Scopamena en Sorbollano, verbergt uitzonderlijke ontdekkingen.
Het gebied heeft ook een opmerkelijke architecturale erfgoed dat u kunt ontdekken door middel van de "erfgoed paden" in Sainte-Lucie-de-Tallano en Serra-di-Scopamena.

Culture et Patrimoine en alta rocca
Culture et Patrimoine en alta rocca
Culture et Patrimoine en alta rocca

De verschillende stadia van het reliëf zijn altijd welkom een pastorale dat de cultuur, gastronomie en ambachten die nog steeds de rijkdom van de Alta Rocca gesmeed.
Het hele jaar door, kunt u de herbergen boerderijen, Zonza en Quenza Levie ontdekken en te proeven van de zeer beroemde lokale specialiteiten: olijfolie, wijn, honing, vleeswaren, kaas, enz
Tussen authenticiteit en kwaliteit, heeft Alta Rocca zijn traditionele know-how behouden. Bestek Lotus in het dorp Levie is een uitstekende bestemming en stoffering A Bedulla. Niet om een omweg bij Stéphane Degilhene werken houtsnijwerk Levie maken. Tot slot kunt u de olijfolie proeven rechtstreeks van de fabriek in Saint Lucia Tallano en Olmiccia.

 

Ga voor meer informatie naar www.alta-rocca-tourisme.com.

Gastronomie et artisanat alta rocca
Gastronomie et artisanat alta rocca
En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l’utilisation de cookies pour vous proposer des services et offres adaptés à vos centres d’intérêts.FERMER  x