Zonza, het kruispunt van de Alta Rocca

Het dorp Zonza is gelegen in het hart van het natuurpark van Corsica. Geplaatst aan de voet van het massief van Bavella, ongeveer 900 meter boven de zeespiegel is het, voor eeuwen, de toegangsdeur naar de schatten van de Alta Rocca.
Zonza biedt een panoramisch uitzicht op de naalden van Bavella en Incudine.
U ontdekt op de hoogten van het dorp van oude huizen gebouwd op granieten rotsblokken die de Asinao vallei domineren. Dankzij een ontwikkeling op een menselijke schaal, de schoonheid van de sites bleef intact.
Vakantieoord gewaardeerd om zijn hotels en restaurants, Zonza biedt vele mogelijkheden voor outdoor activiteiten in de buurt.
Ook genieten van uw bezoek aan Racecourse Viseo, de hoogste in Europa, die seizoensgebonden paard dagen gastheren in een bijzonder gezellige sfeer te ontdekken.

Bavella ou les merveilles de la montagne Corse
Bavella ou les merveilles de la montagne Corse
Bavella ou les merveilles de la montagne Corse

St. Lucia, de kust en de torens

In het begin van de 16e eeuw, zijn de eerste Genuese torens opkomende in Corsica onder impuls van Saint-Georges Office. Op dit moment was Corsica een strategisch punt in de Middellandse Zee. Door licht aan, bewakers waarschuwde de bewoners van een gevaar en de boodschap van toren naar toren te verspreiden, waardoor het eiland tour.
Santa Lucia van Porto-Vecchio heeft twee Genuese torens:
Op 4 km van het dorp aan de Golf van Pinarello, een Genuese toren staat op zijn eiland "Isula di I Corsi". Vierkant, die niet zo vaak voor, het is alleen toegankelijk via de zee.
Toren Fautea het, op ongeveer dertig meter boven de zeespiegel, kijkt uit op een klein strand met dezelfde naam. Het biedt een prachtig uitzicht op de oostkust naar het noorden en op de zuidelijke toren van Pinarello. Ze werd aangevallen en in brand gestoken door de Turken in 1650, maar het houdt ook als onlangs gerenoveerd. Het wordt vermeld als een historisch monument.

Sainte-Lucie, le littoral et ses tours
Sainte-Lucie, le littoral et ses tours

Pinarello, een klein paradijs

De Golf van Pinarello, genesteld in de grote baai van Pinarello, is een mooi stukje paradijs dat is de thuisbasis van witte zandstranden, een vissershaven en een dorpje aan zee, dat zelfs op het hoogtepunt van het seizoen zijn ziel heeft gehouden.
Aangedreven door dag of nacht seizoen zal Pinarello plezier bij jong en oud: meerdere nautische en voetgangers activiteiten, zwemmen, aperitief of breken restaurant aan het strand, muzikaal entertainment ...

Le village marin de Pinarellu
Le village marin de Pinarellu

Vallei Cavu

Gelegen in de gemeente van Zonza in het hart van het Regionaal Natuurpark van Corsica, de Cavu Valley is een oase van rust, de ontdekking van een beschermd natuurgebied grondgebied. Het biedt een veelheid van activiteiten, routes begaanbaar te voet of met de mountainbike, natuur sporten, zwemmen in de rivier, evenals de mogelijkheid om te eten in de schaduw van de oude pijnbomen.
De rivier van Cavu, is een populaire ontmoetingsplek voor zowel de schoonheid als voor het gemak van de toegang. Verrassende natuurlijke zwembaden zijn ideaal om af te koelen, en grote granieten platen voor een dutje in de zon.

 

En om meer te weten te komen, bezoek de website van de Dienst voor Toerisme van Zonza/Sainte Lucie de Porto-Vechio : zonza-saintelucie.com

La vallée du Cavu
La vallée du Cavu
En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l’utilisation de cookies pour vous proposer des services et offres adaptés à vos centres d’intérêts.FERMER  x